Siirry suoraan sisältöön

Terveellinen ruoka

Terveellinen ruoka vaikuttaa kehoon ja mieleen. Sen vuoksi on tärkeää, että syömämme ruoka on monipuolista ja sisältää oikeita ravintoaineita. Kun tarpeelliset kuidut, vitamiinit ja kivennäisaineet saa hyvältä näyttävästä ja maistuvasta ruoasta, niin ruoka on kaikin puolin hyvää.

Ruokakolmio

Ruokavalion kokonaisuus ratkaisee. Suomalaiset ravitsemussuositukset perustuvat pohjoismaisiin suosituksiin, jossa pääpaino on terveyttä edistävän ruokavalion kokonaisuudessa. Tämän ruokavalion koostamista helpottamaan on tehty ruokakolmio.

Lautasmalli

Lautasmalli toimii apuna hyvän aterian koostamisessa. Puolet lautasesta sisältää kasviksia, värikkäitä raasteita, raikasta salaattia tai lämmintä kasvislisäkettä sekä kasviöljypohjaista salaatinkastiketta.

Neljännes lautasesta sisältää perunaa, täysjyväpastaa tai muuta täysjyväviljalisäkettä. Loppu neljännes sisältää kalaa, lihaa, siipikarjanlihaa tai kasvisvaihtoehtona palkokasveja, pähkinöitä ja siemeniä.

Lautasmallissa lisukkeena on täysjyväleipää, jonka päälle on sivelty kasvipohjaista rasvalevitettä. Jälkiruokana marjat tai hedelmä täydentävät aterian. Juomaksi sopii maito, piimä tai raikas vesi.

Raaka-aineet

Meillä käytetään mahdollisimman paljon suomalaisia raaka-aineita. Tuoreet juurekset ja kasvikset tulevat lähiseudun tuottajilta ja liha on aina suomalaista. Tuoretta kalaa meille toimitetaan n. 3900 kg/kk. Muualla Euroopassa kasvatettuja vihanneksia käytämme niiltä osin mitä ei Suomessa kasva. Perunasose valmistetaan aina oikeasta perunasta ja perunaa meillä meneekin eri muodoissa n. 37 000 kg kuukaudessa.

Kaikissa raaka-ainehankinnoissa huomioimme tuotteen ravitsemuksellisuuden ja muun muassa Sydänmerkki on lähellä sydäntämme.

Ruokalista & reseptit

Ruokalistamme on monipuolinen ja se kiertää 5 viikon jaksoissa. Ruokalistamme sisältää vaihtelevasti erilaisia keittoja, kastikkeita, pihvejä ja pyöryköitä sekä laatikkoruokia. Vaihtelua ruokalistaamme tuo lisäksi erilaiset teema- ja juhlapäivät. Ruokalistan suunnittelu tehdään yhteistyössä asiakkaiden kanssa palautteet ja toiveet huomioiden. Kannattaa siis antaa palautetta ja toiveita yhteydenottolomakkeella.

Suosikkiresepti

Kahden kalan paistos

Tässä yksi löökiläisten suosikkiresepteistä. Reseptillä saadaan noin 10 annosta.

Raaka-aineet
500 g lohikuutioita
750 g seikuutioita
175 g kasviksia (esim. kukka- ja parsakaalta sekä porkkanaa)

Kastike
2 dl vettä
3,5 dl ruokakermaa 15 %
100 g juoksevaa sulatejuustoa
15 g (1 rkl) sitruunatäysmehua
25 g (2 rkl) maissitärkkelystä
Mausteita esim. kalaliemijauhetta, kurkumaa, sitruunapippuria, ripaus suolaa ja koristeluun tilliä.

Valmistus
1) Mittaa kalakuutiot ja kasvikset laakeaan vuokaan.
2) Valmista kastike sekoittamalla kaikki raaka-aineet yhteen.
3) Lisää kastike vuokaan kasvisten ja kalakuutioiden päälle.
4) Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 40-50 min kunnes tuotteella on kaunis paistopinta sekä kala ja kasvikset ovat kypsiä.
5) Koristele tuoreella tillillä.
6) Tarjoile keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.