Omavalvonta ja hygienia

Ruoan tuoteturvallisuuden perustana toimii elinkeinolaissakin säädetty omavalvontasuunnitelma. Suunnitelman laatua ja toteutumista valvoo viranomainen.

Käytännössä omavalvonta perustuu kokoelmaan suunnitelmia, ohjeita ja järjestelyjä. Suurin osa näistä on hyvien hygieniakäytäntöjen valintoja ja ohjeita. 

Omavalvonta tarkoittaa toimintaympäristön ja raaka-aineiden lisäksi myös tuotteiden laadun mittaamista eri vaiheissa. Henkilöstömme ammattitaitoa ja elintarvikehygieenistä osaamista ylläpidetään koulutuksilla ja osaamistodistuksilla

Aika iso keittiöksi

Löökistä valmistuu ruoat noin 25 000 ruokailijalle päivittäin eli kuukaudessa peräti 750 000 annosta. Annosten suurta määrää voisi verrata kuntien asukaslukuun mm. Raisiossa, Sastamalassa ja Raahessa on kussakin noin 24-25 tuhatta asukasta, kun Suomen kuntien keskikoko 2018 oli 17 727 asukasta. 

Erilaisia raaka-aineita Löökin keittiöön tulee niin ikään isoja määriä. Esimerkiksi tuoretta kalaa Löökiin toimitetaan n. 3 500 kg/kk (42 000 kg/vuosi) ja perunaa käytetään eri muodoissa noin 700 kg/päivä eli 252 000 kg vuosittain.

Asiakkaat

Asiakkaamme ovat Oulun seudulla toimivia kokeneita ruokapalvelujen tuottajia. 

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin Ravintokeskus tarjoaa päivittäiset ateriat henkilökunnalle, potilaille ja opiskelijoille. 

Tilapalvelut on Oulun kaupungin liikelaitos, joka tuottaa julkisia ateria- ja puhtauspalveluita Oulun alueella. Palvelemme paitsi kouluissa ja päiväkodeissa, myös hoivalaitoksissa, museoissa, toimistoissa ja uimahalleissa.