Omavalvonta ja hygienia

Ruoan tuoteturvallisuuden perustana toimii elinkeinolaissakin säädetty omavalvontasuunnitelma. Suunnitelman laatua ja toteutumista valvoo viranomainen.

Käytännössä omavalvonta perustuu kokoelmaan suunnitelmia, ohjeita ja järjestelyjä. Suurin osa näistä on hyvien hygieniakäytäntöjen valintoja ja ohjeita. 

Omavalvonta tarkoittaa toimintaympäristön ja raaka-aineiden lisäksi myös tuotteiden laadun mittaamista eri vaiheissa. Henkilöstömme ammattitaitoa ja elintarvikehygieenistä osaamista ylläpidetään koulutuksilla ja osaamistodistuksilla

Menekki graafi

Aika iso keittiöksi

Valmistamme keittiöissä yhteensä vuodessa jopa noin 2 000 000 kg ruokaa.

Erilaisia raaka-aineita Löökin keittiöön tulee niin ikään isoja määriä. Esimerkiksi tuoretta kalaa Löökiin toimitetaan n. 3 900 kg/kk (49 000 kg/vuosi) ja perunaa käytetään eri muodoissa noin 2000 kg/päivä eli 400 000 kg vuosittain.

Asiakkaat

Asiakkaamme ovat Oulun seudulla toimivia kokeneita ruokapalvelujen tuottajia. 

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Ravintokeskus tarjoaa päivittäiset ateriat henkilökunnalle, potilaille ja opiskelijoille. 

Tilapalvelut on Oulun kaupungin liikelaitos, joka tuottaa julkisia ateria- ja puhtauspalveluita Oulun alueella. Palvelemme paitsi kouluissa ja päiväkodeissa, myös hoivalaitoksissa, museoissa, toimistoissa ja uimahalleissa.